Transportbedrijf Van der Kaa is in 1953 opgericht door Bon van der Kaa. Het bedrijf startte met drie kiepwagens om klei te vervoeren voor een kleifabriek in Moordrecht. Mede door de watersnoodramp en de daarop volgende Deltawerken ontstond er een grote vraag naar klei. Het bedrijf wist hier goed op in te spelen en al snel reden er 25 kiepwagens rond. Door de dalende vraag naar klei, eind jaren zeventig, begon het bedrijf met het transporteren van asfalt naar Zeeland.

De huidige eigenaar, Lourens Six, kwam in 1970 bij het bedrijf werken als monteur. In 1975 trad hij als vennoot toe en rond deze tijd maakte het bedrijf de overstap naar het vervoeren van containers.

In 1978 begon het bedrijf een samenwerking met VAT Logistics B.V. en deze samenwerking is er tot op de dag van vandaag nog steeds.

In 1993 werd Lourens de eigenaar van Van der Kaa.

Van der Kaa, voorheen gevestigd aan de IJsselkade, verhuisde op 1 april 2005 naar de Middelweg 25 in Moordrecht. Op deze locatie is men nog steeds gevestigd. Op dit grote terrein is er plek voor het parkeren van de vrachtwagens, er is een garage voor het uitvoeren van reparaties en onderhoud en hier bevindt zich ook het hoofdkantoor.

De afdeling planning van Van der Kaa Transport is reeds 20 jaar gevestigd in de gemeente Albrandswaard, grenzend aan Rotterdam en dicht bij Neele-Vat Logistics (voorheen VAT Logistics). Op deze manier wordt er snel geschakeld en kan er op de vraag van de klant ingespeeld worden.