Roepen dat je als bedrijf zo duurzaam mogelijk te werk gaat is eenvoudig, maar hoe weet u als klant zeker dat dat zo is? Van der Kaa Transport heeft het maximaal van 5 sterren behaald in het ECOSTARS programma. Dat betekent dat wij alles doen voor een duurzame bedrijfsvoering.

De Europese Unie is in 2009 met het ECOSTARS programma van start gegaan. Daar deden op dat moment 7 Europese steden en regio’s aan mee.
Naast Rotterdam waren dit onder andere Yorkshire (Engeland), Cantabria (Spanje) en Parma (Italië). In mei 2014 is dit Europese project afgesloten, maar door de gemeente Rotterdam voortgezet.

Sinds 2013 is door de gemeente Rotterdam het ECOSTARS programma van start gegaan. Dit is een erkenningsregeling voor vervoerders van vracht en personen zowel nationaal als internationaal. Het doel van dit programma is de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren en het brandstofverbruik van vervoerders te helpen terugdringen. Transporteurs kunnen sterren verdienen voor duurzame bedrijfsvoering. Aan de hand van het aantal sterren kunnen klanten zelf eenvoudig zien hoe schoon en duurzaam Van der Kaa te werk gaat.