Duurzaamheid

Ons wagenpark is voorzien van boordcomputers, om zo op een adequate manier uw (duurzame) goederen veilig en snel te vervoeren. Onze vrachtwagens voldoen aan alle vereisten voor wat betreft wettelijke regelgeving en milieu-eisen. Onderhoud vindt plaats in onze eigen garage c.q. werkplaats om zo regelmatig onderhoud te waarborgen.

Enige jaren geleden zijn wij, vanwege strengere milieu-eisen, overgestapt naar Euro 6-motoren. Euro 6 is erg belangrijk voor de verduurzaming van transport en inmiddels bestaat ruim 75% van ons wagenpark uit wagens met Euro 6-motoren. Al onze chauffeurs hebben de cursus 'Het Nieuwe Rijden" gevolgd om brandstof te besparen en om veiliger te rijden.

Middels een brandstofmanagementsysteem worden de chauffeurs op de hoogte gehouden van hun (rij)resultaten. Zo proberen wij de CO2 uitstoot van ons wagenpark aanzienlijk te verminderen. Door structurele monitoring van verbruiksgegevens en zicht op real-time verbruik vermindert de CO2 uitstoot.

Ons bedrijf draagt op deze wijze bij aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Niet alleen op gebied van schoon vervoer, maar ook op het gebied van duurzame inzetbaarheid voor ons personeel.

Er worden initiatieven ontplooit om de medewerkers zo gezond mogelijk te begeleiden naar de pensioengerechtigde leeftijd. Samenwerking met Sectorinstituut Transport, alsmede onze Arbodienst draagt bij aan een gezonder en tevreden werkklimaat.